ADANA / CEYHAN - Altı Ocak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

1976 yılında Ceyhan Devlet Hastanesi Acil Polikliniği karşısında bulunan eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasında eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuz, 1983 yılında Şahin Özbilen Mahallesi, Mimar Sinan Caddesinde bulanan binasına taşınmıştır. Halen aynı yerde hizmet veren okul binası 5 katlı kalorifer tesisatlı tip proje olarak yapılmıştır.

Okulumuz; 28 derslik, 7 yönetici odası, 4 şef odası, 3 Bilişim Teknolojileri, 1 Büro Yönetimi, 2 Muhasebe, ve 2 Adalet Laboratuvarı, 1 adet Fen Laboratuvarı, konferans salonu, kütüphane, kapalı spor salonu, halı saha,  ve diğer birimlerden oluşmaktadır.

Okulumuzda; Adalet, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi, Muhasebe ve Finansman alanları bulunmaktadır.

Okulumuzun adı 2014-2015 Eğitim öğretim yılında Altı Ocak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. Okulumuzda 2021-2022 eğitim öğretim yılında Mesleki Eğitim Merkezi Programı uygulanmaya başlanmıştır. Anadolu Meslek Programında  206, Mesleki Eğitim Merkezi Programında  (MESEM) 84, Mesleki Açık Lise Programımızda  13 öğrencimiz bulunmaktadır.

Okulumuzda; 23 kadrolu öğretmen, 4 müdür yardımcısı ve 1 müdür bulunmaktadır. Kurumumuz; 1 memur, 1 işçi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çalışan 1 işçi ve İŞKUR'dan görevlendirilmiş 2 hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 24.10.2021 - Güncelleme: 19.05.2022 21:23 - Görüntülenme: 586